Dannelsesture

Skituren til Norge
Når et nyt år starter, begynder vi, at gøre os klar til vores årlige skitur. Det er et fast ritual, at turen går til vores naboland Norge. På skituren oplever vi kuldens element. Trods kulden er det en smuk tur. Du kommer på skiene med hjælp fra undervisere, hvis der er behov for dette. Vi tager bakkerne og lærer at udfordre os selv. Først den lille bakke, så den lidt større osv. Når vi ikke er i sneen, hygger vi i hytten. Brug af mobiltelefoner og tablets er udelukket. Den største test er langrend. Vi står tidligt op og oplever solopgangen på ski. Du må kæmpe dig gennem vind og vejr, og måske endda nå til det punkt, hvor du overvejer at give op. At komme tilbage til hytten og varmen er en sand fornøjelse.

Sejlturen med Skonnerten Fylla
I sommerperioden har vi en 4-dagstur med Skonnerten Fylla, der er et skoleskib som blandt andet laver ture for udsatte. Som vores andre dannelsesture er denne tur lavet for at styrke sammenholdet og især træne disciplinen. Ombord på Fylla følger vi Skippers ordre. Arbejdsopgaverne fordeles til de hold vi inddeles i og alle tager fat. Opgaverne indebærer at skure dæk, sætte sejl, lave mad og generelt hjælpe til at få Fylla sikkert i havn. Hvis vi er heldige at gøre stop på nogle af landets flotte øer, tager vi som regel en spontan vandretur. Dagene er hyggelige – men lange, for selv efter mørkets frembrud skal tjansen passes; nattevagt. Vagterne fordeles og de vågne er ansvarlige for at resten af gruppen kan sove trygt.

Gåturen “Kyst til kyst”
Hvert år i maj måned har du mulighed for, at deltage i “Kyst til kyst”-turen. Over 5 dage krydses Jylland på gåben. Du forberedes mentalt og fysisk til turen, der ikke blot er ren hygge. “Kyst til kyst”-turen er en ca. 140 km lang rute, som vandres i fællesskab. I skal selv finde vej, lave bål og mad og hjælpe hinanden. Hensigten med turen er, at du ser din frygt i øjnene og lærer at stå på egne ben – selv såvel som i fællesskab. Gåturen kan være hård, da du møder dine usikkerheder, men er tvunget til at fortsætte. Gåturen hjælper også med at gøre “status” over den enkelte elev. Hvor meget har du rykket dig og hvordan agerer du i samarbejde med andre i pressede situationer.

The Art of Peace lærer dig hvem du er og livets fundamentale værdier.