Om The Art of Peace

Hos The Art of Peace, også kaldet Karatefamilien, underviser vi i livets fundamentale værdier. Vores speciale er mennesker som har det svært i livet. Vi har stor erfaring med at guide mennesker, som for en stund har mistet fodfæste og døjer med lavt selvværd, depression, angst og lignende.

Vores redskab er kampkunsten og den ældgamle livsfilosofi, som påpeger at den største kamp findes indeni: Du er din egen værste fjende.

Vi har siden 2002 tjent primært Esbjerg kommune gennem Uddannelseshuset, SSP Forebyggelse og Vejledning samt Jobcentret. Derudover har vi haft samarbejde med blandt andet Varde og Fredericia kommune.

Pr. 1. januar 2023 har vi (på trods af kommunale besparelser) fortsat fast samarbejde med SSP Forebyggelse og Vejledning Esbjerg som råder over fire pladser for unge i alderen 16-18 år. Uddannelseshuset og Jobcenter Esbjerg har mulighed for køb af enkeltpladser for primært unge/voksne i aldersgruppen 18-30 år. The Art of Peace er som altid åben for samarbejde på tværs af kommunegrænser.

I forløbet arbejder vi med alt fra hjælp til afvænning, opbygning af selvværd/selvtillid og uddannelse. Ugeskemaet består af en god blanding af fysisk og mental træning. Fx. har vi hver mandag hård fysisk karate-træning efterfulgt af livsfilosofi, hvor eleverne lærer at se indad og tænke over hvem de er. Vi har en fast ugentlig gåtur, som bl.a. minder eleverne om at leve i nuet og få kendskab til egnen. I ny og næ ser vi film, som er tæt knyttet til livsfilosofien. Udover undervisningen har eleverne faste arbejdsopgaver som fx. rengøring, oprydning og vanding af blomster. Vi har desuden tilknyttet to tidligere lærerinder med stor erfaring indenfor specialundervisning. Eleverne har derfor mulighed for at modtage undervisning i dansk, engelsk og matematik og endda tage deres afgangseksamen.

Størstedelen af vores elever har stoppet flerårigt forbrug af narkotika, cigaretter og sidst men ikke mindst antidepressive medikamenter.

Hos The Art of Peace betragter vi vores elever som sårede krigere, som vi lærer at kæmpe videre.

The Art of Peace træner både krop, sind og sjæl. Vi konfronterer eleven med sine udfordringer i livet, så han/hun udvikler sig.